Friday, August 24, 2007

"Faţă de totul morţii, nimicul vieţii este o imensitate." E. Cioran

In esenta noastra cea mai pura, oare ce suntem ? Care este natura noastra intrinseca... ce caracteristici esentiale fac ca eu sa fiu eu ? Cum pot spune ca eul prezent este echivalent cu eul de acum doua secunde ? Cum poti reduce viata la inefabilitatea incetarii functiilor vitale, sau cum o poti pune in relatie ?

O scurta raportare la eternitate face ca viata sa para nici macar o fractiune dintr-o alta fractiune si totusi acestea sunt doar cuvinte carora nu le pot da dreptate... desi inca nu cred ca pot folosi termenul "viata" corect la momentul prezent... totul va ramane la stadiul unui sir lung de intrebari pe care poate intr-o buna zi le voi putea da un raspuns.... poate, daca nu, macar voi fi incercat sa le raspund.

In ultimul timp, doua forte majore intra in conflict, de fapt, eu intru in conflict cu mine, sau doua concepte complet opuse se transpun in realitatea imediata alternant, independente, desi contradictorii.... cred ca este vorba despre perspective, una noua incearca sa se suprapuna peste cea veche, sa restranga efectele celei vechi asupra actiunilor mele... Drumul este acelasi doar ca privelistea s-a schimbat.

Da... iar este fix 12 noaptea... voi termina cu inca un excerpte (continui "trendul" spre optimism, desi nu stiu cat de mult va mai dura... ) :

"We're dreaming in the age of answers
We're breathing in eternity
While the future flows and dances
As far as the mind can see"

Spock's Beard / Modern Progressive / Dreaming In The Age Of Answers

1 Comments:

Blogger Neuron Q said...

wow... that's a shock! ...faceam ordine prin bookmarks-uri si am dat peste linkul catre blogul tau ...ma asteptam la ceva despre procesoare si paci de sunet :D oricum, asta e ceva mult mai ...interesant ...ca pana la urma noi oamenii suntem cel mai interesant lucru. acu vreo 3 ani cred citeam si io cioran: initial mi-a placut (desi nu prea se poate spune "placut") dar apoi m-a enervat la culme un lucru: toate cuvintele care alcatuiesc limbajul asta "sufocant" al lui, au avut probabil cu totul alt inteles pt el decat au pt noi acuma... adica e un fel de "literatura abstracta" camuflata... credem ca intelegem ce gandea, poate credem chiar ca gandim si noi lucruri asemanatoare dar defapt s-ar putea sa intelegem cu totul altceva... totul se refera la sentimente, stari de spirit, care sunt automat exprimate in limbajul "intern" al mintii care le-a produs, si care poate fi total diferit de al mintii care il citeste, si incearca sa-l inteleaga ...adica informatia reala s-a pierdut odata cu autorul, e ca si cand ai incerca sa decriptezi mesajul dupa ce ai pierdut cheia (sa zicem ca algoritmul il mai ai pt ca mintea ta functioneaza intr-o anumita masura similar cu a autorului, doar suntem toti oameni) ...oricum, cioran mi s-a parut un "exercitiu de toleranta la ambiguitate" ...e bun, dar incearca sa citesti niste filosofie, ceva mai ..."coerent" si rational ...trust me, it will do u good :) ...pe alta linie de gandire, legat de intrebari, ia si asta in considerare (...some lateral thinking won't hurt): cand nu gasesti raspunsul, cel mai probabil e gresita intrebarea! (asta nu inseamna ca trebuie s-o lasi balta, tot trebuie sa vezi unde si cum e gresita)

September 02, 2007 8:55 AM  

Post a Comment

<< Home