Tuesday, June 19, 2007

"...iau o hotarare in picioare; ma intind -- si o anulez..." Emil Cioran

Revenind putin la subiectul de pe care este oarecum centrat tot acest blog, muzica. Am observat ceva interesant astazi, am ajuns sa ascult lucruri atat de "ciudate" pentru cei din jur, ma refer aici in special la familie. Ceva imi spune ca nu prea ar suporta mai mult de 30min in aceeasi camera cu mine si cu muzica pe care o ascult.
Cred ca atunci cand am ascultat "Discipline" de la King Crimson, acum un an cred, a insemnat momentul "schismatic" in ceea ce ascultam. KC au un sound, atat de ciudat, disonant si complex incat la primele auditi, este destul de greu sa-ti placa ceea ce auzi, nu in sensul ca suna rau, ci trebuie sa te obijnuiesti putin cu ceea ce auzi, pentru ca totul sa aiba sens, muzical vorbind, adica sa le asimilezi stilul, dupa ce faci asta, dupa ce macar asculti un album de la cap la coada, muzica isi revarsa frumusetea de o complexitate imanenta geniala...
Dupa KG, au urmat, nu neaparat in ordine cronologica, Rush, albumele solo ale lui Robert Fripp, Derek Sherinian, Liquid Tension Experiment, Spock's Beard, Isis, Genesis, Threshold, Porcupine Tree, Van Der Graaf Generator, Mars Volta, Echolyn... si multi altii. Ah, si sa nu uit de albumul Rush - 2112, genial, album care ar trebui sa apara la definitia progrsivului.
Lansand la o parte formatiile si revenind la muzica, ma intreb care o sa fie urmatorul album sau ceva asemanator care va produce o noua ruptura de genuri, si in ce directie va fi aceasta, jazz, clasica... ? Oricum cred ca sistemul meu audio si-a cam atins limitele in ceea ce priveste fidelitatea de care da dovada, un upgrade este absolut necesar.

Citatul din titlu, mi se pare comic, ideea de hotarare, complet ruinata de Cioran...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home