Tuesday, February 26, 2008

"...revenind la ea"

Cand totul pare fad si lipsit de substanta ce fac ? Deschid frumos foobar si apoi dau play la ultimul album care m-a facut sa ridic o spranceana, atat in sens de ceva nou cat si de apreciere, cat se poate de subiectiva...

In ultima luna am trecut prin ceva Alternative (KT Tunstall), Indie (Morcheeba) apoi am revenit la rock-ul progresiv (Red Circuit, Neal Morse, Ayreon, nelipsitul Tool, Canvas Solaris - o descoperire de nota 10 - influente KG, jazz, metal toate intr-un pachet tepos) apoi am avansat in zona heavy cu Blue Oyster Club, care, ma rog, sunt ok, in sensul de ascultabili, cu versuri pe cat de comice pe atat de "brainless", totusi imi place numele lor, heavy rock with humour.
Legatura dintre ele am facut-o cu ceva fusion, mai exact jazz-rock, Jazz is Dead (Cobham, Herring si Lavitz) si putin jazz pur sub forma unui album de la ECM cu Dave Holland - Gateway si Peter Mueller cu The Flow, cam funky dar not bad. Si cum ziceam de jazz "pur", am dat si peste o compilatie care chiar asa se numeste (Pure Jazz), 3 cd-uri de jazz classic, superb.

Revenind la prog-rock, am pus mana pe Phoenix "Cei Ce Ne-Au Dat Nume", remaster, suna chiar binisor si nimic nu se compara cu variantele originale a track-urilor Nunta si Negru Voda de pe acest album.

Aproape am ajuns la timpul prezent, o noua descoperire Buckethead (thx khron), in mod ciudat, nu dadusem de el pana acum, pe scurt: "his psychotronic, demonic edge is very, very far removed from the clichés of classical metal and rock...". "Decoding The Tomb Of Bansheebot" de anul trecut suna genial si este unul din acele albume intrumentale pe care le pot asculta de la cap coada de n-ori, spre deosebire de un album Steve Vai sau, hmm, Al DI Meola, care pur si simplu nu se merita sa le asculti in intregime, sau eu nu pot face asta, sunt plictisitoare.

Pearl Jam, I am Mine:
"I know I was born and I know that I'll die
The in between is mine
I am mine"


"...tot timpul"

1 Comments:

Blogger MS said...

buckethead e super artist, no doubt about it.
dar... care "cei ce ne-au dat nume" remastered? eu n-am auzit de asa ceva. stiam ca benzile apartin electrecord, care nu face remasteruri din principiu.

August 21, 2008 1:38 PM  

Post a Comment

<< Home