Monday, March 16, 2009


"no one is coming..."

Dap, este un adevar de care trebuie sa ne izbim intr-un murmur incordat cat mai des, cat mai violent pana cand simtim cum totul urca in culmi anevoioase unde toate preconceptiile sunt aprinse de demonicul acestei idei... atunci:

"...trebuie luata o atitudine de fixitate incordata, cu ochi agresivi si sfidatori, maini adunate pana la crispare, cu sangele intr-un vulcanism calculat..." E.Cioran

...pentru a putea infrunta totul cu propriile forte, pentru a putea controla ceea ce este controlabil, pentru a fi un rezultat al propriei vointe si nu al hazardului sau "destinului". Sta in puterea noastra sa ne transcendem propriile limitari, sa devenim mai buni in ceea ce dorim, sa preluam controlul, apoi, hazardul si "destinul" vor fi doar mici granule de nisip in planul nostru.

Da, nu putem controla totul si viata ne arunca in situatii imprevizibile, dar simplul gand ca putem face fata fara sa ne pierdem pe noi la orice context dizolva ideea de destin, iar hazardul este redus doar la pasi pe care trebuie sa-i trecem.

Fara sa ne pierdem pe noi insine... integritatea de sine, atata timp cat ramanem prinsi in propriile valori si principii, atata timp cat nu ne palmuim singuri ascunzand ceea si ce reprezentam, vom fi puternici in orice aspect si ne vom alimenta forta interioara de a trece mai usor peste acei pasi, ei vor parea mai mici si noi mai mari.

Si destinul se va dizolva.

"...to save you"


Credits: conclaveobscurum.ru

1 Comments:

Anonymous Aberatia policroma said...

Un singur amendament si chiar contra argument am la ceea ce ai scris, citandu-l tot pe Cioran: "Omul nu se poate dispensa de nimic, omul se poate dispensa de tot. Contradictia se va rezolva doar cand el se va dispensa de sine insusi

May 24, 2009 2:57 PM  

Post a Comment

<< Home