Sunday, July 11, 2010


"...ganduri in æther"

Relatia dintre ceea-ce-sunt si ceea-ce-vreau-sa-fiu este una dificila si de multe ori vaga. In primul rand pentru ca ceea ce suntem cu adevarat, la un anumit moment in timp ne scapa si nu vom stii niciodata; ne putem apropia, insa are o calitate tranzienta, se supune principiului incertitudinii iar cu cat incercam sa ne apropiem mai mult de raspuns cu atat distanta va incepe sa tinda catre un infinit aparte, din acesta se naste iluzia propriului Eu.

Sunt un Eu si in acelas timp sunt un Alt-Eu. Astfel, insasi ideea de "a ne regasi" sau de "a ne cunoaste cu adevarat" (si alte variante care practic au aceesi esenta) se prabuste sub propria absurditate; nu trebuie sa ne regasim, trebuie sa invatam sa ne cream intr-o sincronizare sintetica cu propriul Eu, un Eu pe care nu-l cunoastem dar pe care putem sa-l simtim in orice miime de clipa.

"ganduri in vid..."

Art from: conclaveobscurum.ru

4 Comments:

Blogger joe said...

Unii poate pur si simplu isi definesc in graba creatia Eului a fi o regasire. N-ar gresi, caci regasirea presupune a te duce intr-un loc familiar, pentru a te face stabil si de acolo pentru a lucra la ceva nou, sau pentru a-ti continua ascensiunea.

July 12, 2010 12:06 AM  
Anonymous V said...

dacă nu-ţi cunoşti eul, cum te poţi sincroniza cu el?

July 16, 2010 4:46 AM  
Blogger dakull said...

putem sa-l simtim, este acea continuitate care ne face pe noi sa fim noi, nu stim cu adevarat ce reprezinta dar este tot timpul cu noi, o singularitate

July 16, 2010 4:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

July 17, 2010 12:23 AM  

Post a Comment

<< Home